Activiteit Niek

Zelf gebrouwen bier drinken om Niek te leren kennen.
Lekker....deze kende ik nog Niek....

20220407 192522

Wisckotasting 2020 was een Succes!

Jaja, gister avond 19 december.. een heuse online proeverij met 5 mooie blended  Malts van independent bottelaar Douglas Laing,
De meningen verschilden over de flessen, maar we hadden het gezellig en er is genoten. 

Presentatie kanaal Discord 19 12 2020 20 52 34

Download hier de presentatie van de Wisckotonia Proeverij 2020.

De flessen:

 

 

Wisckotasting 2020 Corona Style

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaja.... daar is dan het bericht.... Het vuurwerk voor 19-12 kan bemachtigd worden.
Alles is uitgeschonken. Poah, dat is een mooi gezicht.

 

 

 

Wisckotonia 24 Jaar

Hoera, Wisckotonia bestaat 24 jaar. Omdat we nog steeds kampen met Corona zullen we dit On-Line vieren. Niet klinken, maar wel zo gezellig.

Kooroona Biertocht 2020

Omdat we al een aantal maanden geen echt contact meer was vanwege de corona problematiek in de wereld is er een biertocht georganiseerd. Zo konden we elkaar toch weer eens zien en daarnaast ons toch nog aan de corona regels houden.

Met vertrektijd en fietsroute fietsten 20 deelnemers langs een aantal Wiscko Woningen. In de tuinen stonden speciaalbiertjes klaar die je op moest halen. Uiteraard met inachtneming van de Corona regels. Op deze manier fietsten we het bier voor de bierproeverij bij elkaar. 's Avonds is er dan een Bierproeverij Meet. Op deze manier kon de rest van de Wisckotonen die niet in de omgeving Alkmaar wonen ook meedoen.

Daarnaast waren er telefoonnummers op de flesjes gezet zodat je tijdens het fietsen eventueel nog contact kan houden met een "ver weg wonend" lid van Wisckotonia. Voor iedereen die fietste was er een speciaal Kooroona pakket gemaakt met mondkapje van een inlegkruisje (jawel!), handschoentjes en een stempelkaart.

Het was erg geslaagd en leuk om iedereen weer te zien

Ontgroening Saskia

Na de allerlangste leswisckotijd ever is het dan eindelijk zover:  Saskia is nu bij Wisckotonia aangesloten.

Whiskyproefmiddag

Bierproefmiddag 18 mei 2018

Wat je van ver haalt, is lekker!

Het is weer tijd voor de jaarlijkse whiskyproeverij van Wisckotonia. We hebben 5 whisky's uit verre oorden geregeld. Komen jullie ze proeven op 16 november van 15:00 - 21:00 uur? Dat zou top zijn! Locatie is de SOOS.

Per afzonderlijke whisky betaal je 3 euro. Voor 5 verschillende whisky's slechts €12,50! Natuurlijk zorgen wij voor een superhandig boekje met de nodige informatie.

Tot de 16de! Romy & Xander namens Wisckotonia

Wiscko is 21 Jaar!

Om te vieren dat we gisteren 21 jaar zijn geworden met ons geweldige dispuut zijn we met zijn allen uit eten geweest naar Grand Cafe de kleine waarheid.
Hier kregen wij een heerlijke proeverij voorgeschoteld van gemengde gerechten.
Iedereen gefeliciteerd met onze verjaardag, we zijn eindelijk volwassen. Bibe Si Bibis!

Activiteit Romy 2017

         

Highlandgames 2017

Wisckotonia bezoekt ook meestal in grote getalen de Highlandgames. Dit is 3 a 4 dagen lang zware spelletjes in de buurt van Eindhoven voor zowel groot als klein. Dit jaar bestond de Highlandgames 20 jaar en waren er ongeveer 20 Wisckoos aanwezig voor onbeperkt eten, drinken en spierpijn oplopen. Niek en Franka werden highlander en highlandster van het jaar. Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan werd er een gerookt varkentje geserveerd tijdens het avondeten. Lekkerrr!

 

 

Wisckotonia 20 jaar - December 2016

13 september 2016 bestond Wisckotonia 20 jaar. Dit is gevierd in het prachtige oude kasteel Le Blier in België. 3 dagen feest en natuurlijk heeeeel veel drinken en eten. Hier hebben we ook ons eigen gala georganiseerd in de ridderzaal en voor de kleintjes een princessengalatje in de torenkamer. Ook sinterklaas kwam langs met een letter voor alle kleintjes en volwassenen die hun schoen bij de haard hadden gezet. Het was weer gezellig, de foto's zeggen genoeg!

 

 

BBQ geestmerambacht mei 2017

Lekker BBQen bij geestmerambacht, gewoon omdat het mooi weer was. Er waren ongeveer 10 Wisckotonen aanwezig. Politie kwam wel waarschuwen/controleren maar gelukkig hadden wij onze troef Daan. Die kon precies vertellen dat de regels waren veranderd en we wel mochten BBQen op het veld waar we zaten.

<

Disputenmiddag 13 mei: wiscko-spel Bierkrat curlen

Hallo Allen, Uiteraard weten jullie al van de dispuutsbattle. We hebben ons onderdeel bedacht, die we alvast aan jullie verklappen. We gaan bierkrat curlen. Er komt een zeil van 14 meter, ingezeept met groene zeep. 4 man per team. Wiscko logo (die we op een zeil laten printen) als curl target. En curlen maar (of gooien whatever...) Voor je mag gooien moet je eerst ff een shotje nemen (drank voor de volwassenen, vies alcoholloos blauw spul voor de minderjarige) We verwachten dat het een leuke dag wordt, kom ook! Tot dan T,R&M,M&C

Bierproefmiddag 27 Mei 2016

Hallo iedereen, Dit jaar is de bierproefmiddag niet de dag voor hemelvaart, aangezien dit in de schoolvakantie valt. We hebben samen met het S.A.S. een mooie vrijdag gevonden. Onze eigen oud S.A.S. pr(utser) zal onze poster en boekje maken dit jaar :) Ik doe voor de verandering de inkopen. Het thema dit jaar is bier van eigen grond, ergo bier van brouwerijen die op Nederlandse bodem staan.   Tot Dan.   Groetjes J&M

Dispuuts Activiteit 2015

Ook dit jaar was Wisckotonia weer aanwezig op de intro. Gewapend met Nerfguns werd er op bekers geschoten om de punten bij elkaar te sprokkelen.
Was jij nou nul dit jaar en wil je Wisckotonia wat beter leren kennen. Er staat een After-intro-party in het verschiet. Neem even contact op met de nog studerende Wiscko's.
Roy, Timo of Simone.

    

Ontgroening S5

Een polderprutrace Wiscko-style. In het altijd mooie en natte Geestermerambacht heeft Simone een mooi parcours afgelegd. Afsluitend hebben we met een grote groep op locatie de BBQ aangestoken om te genieten van een welverdiend stuk vlees, bier en niet te vergeten whisky. Simone heeft alles naar tevredenheid gedaan en na een grondige douche hebben we haar welkom geheten als volwaardig Wiscko.

Activiteit S5

Als activiteit heeft Simone, of zoals ze nu genoemd word S5 een kroegentocht in Alkmaar georganiseerd. Naar verluid is er genoeg gedronken en was het erg gezellig. Een geslaagd uitje!

Ontgroening Timo

Geocoaching noemen ze het ook wel. Gewapend met een gps-apparaat waar vakkundig elke vorm van referentie in de vorm van een kaart van verwijderd is, heeft Timo ongeveer 40 kilometer gefietst. Langs de meeste Wiscko's die in omgeving Alkmaar wonen. Bij elk locatie kreeg hij een opdracht om de coördinaten van de volgende locatie te verkrijgen. Hij heeft de eindbestemming bereikt en is nu een volwaardig Wiscko.

Ontgroening Roy

We hebben wederom weer een nieuwe Wiscko in ons midden. Omdat Roy het zo leuk vind om mariokart te spelen. Hebben we hem in een luigi-pak gehesen, heeft hij een fiets omgebouwd tot mariobike en is hij op pad gegaan om 12 uur lang mariokart te spelen tegen de rest van de Wiscko's. O en als hij niet in de de top 3 stond mocht hij genieten van een heerlijk alcoholvrij biertje...omdat hij die zo lekker vind...Mhuhahaha.

 

Pilsproeverij

Op tv zie je bij programma's zoals kassa wel eens van die "blinde proeverijen". Vaak komen de goedkopere merken hier erg goed uit. Niemand gelooft dat natuurlijk en dus heeft Wisckotonia een blinde pilsproeverij gedaan bij Schot thuis. Resultaat: Van de 10 bieren staat Warsteiner op 1 en Schultenbrau (Aldi) op 2. Zo blijkt maar weer dat marketing wel degelijk effect heeft op de smaak. Na de pilsproeverij hadden we de moeilijke taak om de kratjes leeg te maken onder het genot van een rokerig worstje van de BBQ.

WinterBBQ

De dagen zijn koud en het sneeuwde... nee eigenlijk niet maar van deze hele zachte winter waarin we eigenlijk alleen maar temperaturen gezien hebben van 5 graden of hoger was dit wel 1 van de koudere nachten. Verwarmd door de vuurkorf, openhaard en de gluhwijn hebben we een gezellige BBQ gehad bij Jeroen thuis. Met een gevuld buikje van hamburgers en marshmallows hebben we tot laat in de nacht kunnen genieten van buitenplezier in de winter.

Speciaalbier in Alkmaar

Het was een zwoele valentijns-avond vol met regen en kou. De zon was net onder toen twee mensen elkaar ontmoetten in een pittoresk cafe in de binnenstad van Alkmaar. Toen kwam de rest..... We hebben gezellig genoten van de overvolle koelkasten van Cafe de Kleine Deugniet te Alkmaar. Een avondje speciaalbierdrinken gewoon omdat het kan.

Activiteit Vera – Midgetgolfen

Onze leswiscko Vera heeft ons meegenomen voor een kindvriendelijke activiteit. Dus trokken de Wiscko’s massaal de golfsticks uit de kast en zijn we “De Bolle Buik” onveilig gaan maken. Na een zeer spannend spelletje midgetgolf is er lekker nostalgisch gesmuld in het pannenkoekenhuis.

 

Activiteit Jeroen – Klimpark

Jeroen heeft ons meegenomen naar klimpark “De Hoorse Vaart” waar we het klimpark onveilig hebben gemaakt. Klimmen, Free-fall en tokkelen.
 

Schot en Spike – Robinson Avontuur

Wisckotonia is de strijd aangegaan met opdrachten allá Expeditie Robinson. Vuur maken en tal van andere opdrachten om het andere team maar slim af te zijn. Elk team gewapend met een camera, is er later een film samengesteld.